Cisco C20 og VCS Tilgængelighedstrick

Hvis man, er ny i TelePresense og Videoverdenen, ikke har den store pengepung fremme og gerne vil have en hurtigere Return Of Investment. Kan dette “trick” spare penge i form af at undvære TelePresense Management Studio.

Det du skal bruge er en VCS Starter Pack Express og en Profile 42″ C20.

Hvis man vil barbere yderligere ned:

1 ) kan man nøjes med at købe en C20 standalone boks og tilslutte til et eksisterende HD TV. Dette vil jeg dog ikke anbefale. En stor del af brugeroplevelsen og nemheden ryger på den konto. Man skal blandt andet bruge 2 fjernbetjeninger og for nogen, er det nok til at de mister overblikket. Telepresense skal være lige så nemt at betjene som din smartphone!

2) kan man købe en 3.000 kroners pc (med HDMI udgang) + Tandberg HD Precision  kamera 3.000 kr)  og tilslutte denne til et HD TV og blot installere en Movi klient på denne pc. Så “overflødiggør” man faktisk Profilen, men så har man altså også en fjernbetjening til TV’et, mus og tastatur til pc’en og man mister sit fine 12x zoom, 180 graders kamera der kan punktsvejse under vand!

Ultimativt  handler det om Pro’s and Con’s.

 


Tricket

Vælger du Moviklientpc løsningen kan du stadig finde dit “Videorum” blandt dine andre Moviklienter.

Vælger du derimod mellemløsningen. Enten en C20 med tilhørende fladskærm eller en Profile 42″ C20. Kan du, i stedet for blot at registrere endepunktet på din VCS (Video Communication Server), vælge at registrere den som en Moviklient. Derved vil dit endepunkt være søgbar blandt alle dine andre Moviklienter.

Opret en User Account på din VCS og en tilhørende credential. Derefter går man på sin C20 og går i

Advanced Configuration ->

SIP ->

Profile 1 -> Sæt URI 1: til din moviklientadresse

Authentication 1 -> Sæt LoginName og Password til creditials

Hvis du, imod, min anbefaling kører med H3.23 Enabled på dit endepunkt, skal du også tilrette Authentication her til credentials.

 

Det var det, dit Videorum kan nu ses af alle de andre Moviklienter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *