CUCM 9.0 – Samarbejdsværktøjer en masse

Cisco har meldt om version 9 af deres Unified Communications Manager. Dertil er der selvfølgelig en masse “hyggelæsning”  for verdens Cisco-Nørder. Udover de obligatoriske White-Papers hører der sig også nye features.

Og nye Features er der nok af:

Native Queing: Ja det er lige hvad det lyder som om. Det er kø-funktionalitet indbygget i CUCM! Så når folk ringer ind, vil de blive sat på hold og blive routet  ind i en kø, med tilpassede prompter og servicebeskeder. Alt dette uden Contact Center! Man kan tænke at det fjerner behovet for Contact Center løsninger og ja det gør det ved nogle få små virksomheder, men der følger altså ikke statestik og lige så smarte og detaljerede funktioner med, som man får med CUCCX’en.

One Button Recording:  Brugerne vil helt enkelt og nemt, såfremt servicen er aktiveret, kunne starte og stoppe optagelse af en aktiv samtale direkte fra endepunkter. Her kan man opsætte en standard for optagelser, så alle parter notificeres om potentiel optagelse.

URI-opkald: Opkald via en email adresse ( Dial by email eller URI-Dial) gør at alle brugere kan få fat i alle endepunkter. Så i praksis vil en alm Cisco 7941 telefon kunne snakke til TelePresence-anlæg.

Extend & Connect:  Med denne funktion kan brugeren selv træffe beslutning om hvilken kommunikationsenhed er deres foretrukne. Dette gøres via deres Jabber klient. Det vil også give medarbejderne mulighed for at benytte sig af Tilgængelighedsstatus (Prensence), IM (Chat) og at ringe op ved at klikke på et nr. (Click-toCall)

Contact Center Express: har fået et løft inden for Statestikværktøjet (Historical Reports), Web-Chat Funktionalitet, så man kan samle kommunikationen et sted, både i forhold til indgående og udgående kommunikation. Derudover kan Supervisors bruge mobile enheder til at styre kaldsflowet til agenter. Der er også kommet et grafisk og funktionelt løft til CAD-klienten som nu hedder Cisco Finesse.

 

Derudover er:

  • det blevet billigere at implementere et Contact Center, da man kan købe en pakkeløsning kaldet Packaged Contact Center Enterprise, som samtidig skal gøre det nemmere at implementere og administratere Contact Center-løsningen.
  •  der kommet “licensforbedringer”. I praksis er det blevet meget nemmere at overskue og vedligeholde licenser, men det er som vanlig også blevet dyrere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *