Broadcast Domains

En god netværkstekniker, forstår vigtigheden i at begrænse broadcasts in éns netværk. Så lad os kigge lidt på hvad et Broadcast Domain er og hvordan vi bedst segmenterer netværket, for at forbedre trafikstrømmen.

Et Broadcast Domain er den mængde af netværkshosts der vil modtage et Broadcast sendt ud fra en give host. Hvis der f.eks. er 32 enheder forbundet til en switch og én af dem sender et broadcast, så vil de andre 31 enheder modtage broadcast’et. Alle de enheder er i samme Broadcast Domain.

Man ønsker formentligt ikke at alle enheder i netværket modtage hver evig eneste broadcast der er udsendt af andre enheder i netværket!
Derfor skal man vide, hvilke enheder der kan skabe flere mindre Broadcast Domains. Ved at gøre dette, kan vi begrænse hvor langt et broadcast bevæger sig rundt i vores netværk. Det overrasker de fleste hvor meget trafik på nogle netværk der består af unødige broadcasts.

Ved at kigge på OSI modellen, vil vi se at hubs og repeatere er på det fysiske lag, Lag 1. Dette Lag har ingen effekt på Broadcast Domains.

På lag 2 er der switche og bridges. Som standard har en switch ingen effekt på Broadcast Domains. Indehavere af CCNA certificering ved (forhåbentlig) at en switch vil udsende et broadcast på hver eneste port-interface på selvsamme switch, undtaget den port broadcastet kom fra. Hertil kommer så VLANs (Virtual Local Area Network)s som er logiske segmentering af netværket. Et broadcast udsendt af en netværksenhed i et VLAN vil kun blive videresendt ud på andre porte som er i samme VLAN som den selv og dermed vil den ikke ramme alle porte (medmindre de tilfældigvis er i samme VLAN). Det er den positive side af segmenteringen. Den negative side er at som standard tillades ingen tværgående trafik imellem VLANs. Hvios dette skal kunne lade sig gøre, skal man have en Lag 3 enhed, som f.eks. en Lag 3 switch, altså en switch der kan bruge route protokoller.

En sådan switch eller router, definerer Broadcast Domains. Routere videresender ikke broadcasts. Dermed defineres og afgrænses Broadcast Domains af routere uden videre konfiguration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *