Cisco Unified Jabber

Cisco har længe kørt med en masse forskellige kommunikationklienter som

Cisco købte i 2008 Jabber som er/var et IM/Presence produkt, der indeholdt en god standardprotocol for IM/Presence kommunikation, navnlig XMPP (Extensible Messaging og Presence Protocol)

Den gang blev der lagt en strategi om at skabe en synergi i deres IM,Video, Voice klienter og binde dem bedre sammen. Dette for at skabe et let- anvendelig og  genkendelig produkt som samtidig kunne bindes enkelt sammen med deres Unified Communications og Collaborations systemer.  Jabber navnet skulle føres videre som brandet for deres alt-i-et klient, som skulle virke på tværs af platforme.

Idag skriver vi så Q4 2011 og hvor er vi så ?

Ja, Jabber klienten lever og er under rivende udvikling.  samtlige af de ældre klienter, lever dog også stadig omend deres produktudvikling er nær nulpunktet. Alle ressourcer synes at være flyttet over i Jabber klienten. Kigger vi på tværs af platforme, så eksisterer Jabber pt. på Windows, Mac, Android, iPhone, Blackberry og Nokia. Den må siges at være tværoperativ på klientsiden. På serversiden har man både mulighed for at køre sit eget lukkede miljø og for at køre den i cloudbaseret løsning.

Hvad kan Jabber så ?

  • Presence (Tilstedeværelse): Bruger statusinformation hentes fra flere kilder og deles med klienter.
  • Instant messaging: Hurtigt kommunikation med enkeltpersoner og teams.
  • Video: High-definition industri standard (H.264) video. Fungerer sammen med alle dine video-løsninger via SIP.
  • Voice: Lyd i høj kvalitet, Single Number Reach, opkaldsstyring på tværs af alle enheder, og Voice gennem WiFi på mobile klienter.
  • Konference: Deling af skrivebordet og WebEx møder for ad-hoc og forudbestemte voice-, web-og videokonferencer.
  • Mobilitet: kører på Android, iPhone, iPad,  BlackBerry, og Nokia-enheder.
  • Unified messaging: Vis og administrer voicemails fra PC, mobiltelefoner, tablets, Outlook, Lotus Notes og browsere.
  • Fungere som mellemled i organisationer der har afspredte kommunikationssystemer. F.eks. Lotus Sametime og Microsoft Lync.
  • Kan integreres direkte i Microsoft Office

Er vi så i mål?

Der er et stykke vej endnu, Cisco har flere produkter under opsejling og rivende udvikling som, Cisco Quad, Cisco Mail, Cisco Show and Share og sikkert meget andet.

Men anvendelsesmulighederne i disse produkter, skal naturligvis også distribueres gennem et simpelt produkt. Her vil det være oplagt at bruge Jabber som distributionskanal, som nogle ekstra lag af features, der aktiveres gemmem  Communications Manageren som et bindeled til at kommunikation. Sådan at vi på sigt kommer i en virksomhed hvor det er lige meget, hvilket stykke hardware og software du har. Du får tildelt en Jabber klient og hvis du har brug for at snakke, så gør det, har du brug for at optage din videokommunikation fra din mobile enhed, jamen så gør det.

Det skal ikke være et spørgsmål om du kan gøre det, det skal være et spørgsmål om dine behov, der grundlæggende skal være understøttet fra starten.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *